prfct - no redundancy, just prfct!
Boeken en bundels
Boeken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Op drift, Huil! en Zootje.
Wolven vormen een thema dat mij boeit. Het dier, de sprookjesfiguur, het monster. Deze drie boekjes beschrijven het lot van een jonge wolvin die verdwaalt in een door mensen gedomineerde wereld.
Verhalen over de vele gedaanten van wolven in onze verbeelding. 
 
Bos
Mijn belangstelling voor de Middeleeuwen kreeg vorm in een boek over de schilder Jeroen Bosch. Een verhaal waarin geprobeerd wordt hem in het kader van zijn tijd te portretteren.
Het is voorjaar 1507. Philips de Schone, die vanuit Gent de Nederlanden bestuurde, is enkele maanden tevoren onverwacht te Burgos gestorven. Dit heeft schilder Jeroen van Aken een geweldige financiële schadepost opgeleverd. Nu de orde lijkt te zijn hersteld hoopt hij in Gent of Mechelen een regeling te kunnen treffen.Tijdens zijn tocht ontmoet hij meer mensen die door de wereld trekken op zoek naar geluk,rijkdom of een maaltijd. Niet iedereen neemt het daarbij altijd even nauw met wet en waarheid.
 
 
Schimmen - Het Roodkapje raadsel
Vrijwel iedereen kent het sprookje van Roodkapje en de wolf, maar wie weet waar het verhaal eigenlijk over gaat? Het is onderdeel van onze vroegste herinneringen. Misschien verdiepen we ons daardoor niet of nauwelijks in de betekenis ervan. Niemand heeft ooit de moeite genomen die uit te leggen. Vreemd, eigenlijk. Schimmen onthult de complexe achtergronden van een simpel sprookje.
 
Alle boeken zijn te bestellen via www.boekenplan.nl of via www.bol.com.
Bundels
 
Harde woorden
Een bundel met uiteenlopende thema's, waarin tekst en beeld elkaar aanvullen of tegenspreken.
Harde woorden is de neerslag van langdurig kijken en gretig noteren.
Zijn het gedichten? Zijn het korte verhalen? Zijn de teksten bijschriften of zijn de foto's bijbeelden?   Het gaat niet om de vorm, en ook niet om de inhoud. Het is niet belangrijk waar je naar kijkt, maar wat je ziet.
 
 
Onheil
De bijbelse geschriften zijn soms raadselachtig en duister. Deugdzamen ondergaan, dieven en moordenaars blijven niet alleen onbestraft maar worden beloond.
Deze bundel is het resultaat van een tocht door deze doolhof van eindeloos gecorrigeerde en gecensureerde verhalen. Ze eindigt met een vragen en minder antwoorden. Maar een ding is duidelijk: geloof is iets voor mensen met een sterke maag.
 
Dee gedichtenbundels zijn te bestellen via www.boekenplan.nl of via www.bol.com.
 
snippers
 
toen ik in planty zat
- het park rond
de binnenstad van krakow-
zag ik een vrouw in een wolk
van zonlicht en stof
 
hé, dacht ik, hé!
is dat niet Wisława Szymborska
die snippers van haar verzameld werk
aan de duiven voert?
 
achter haar hakken
waggelde een klein stram hondje
dat waarschijnlijk Utopia heette
of de Filosofie
 
Uit: Harde woorden
Website
mogelijk gemaakt
door Vistaprint